HTML

Mindennapi betevőnk - Konyhajó

A magyar és a nemzetközi konyha ételei a mindennapokban. Mit eszünk otthon, amivel másokat is szívesen megkínálunk. Hol eszünk, és az milyen. Wittman fiúk után szabadon.

Friss topikok

Linkblog

tejfölös túró

2011.08.18. 11:05 blueprint

Reggelire vagy vacsorára, a gyerekek nagyon szeretik, nem a régen kapható sós, hanem ez egy édes változat.

Egy négyfős családnak:

0,5kg túró

kb. 250g tejföl

cukor ízlés szerint vagy lekvár vagy méz (3-4 ek.)

csipetnyi só

Az egészet jól összetörve elkeverjük, és így esszük meg!

A túró nagyon egészséges, mert erjesztett tejből készül, annak a fehérjekicsapódása után (főzzük az aludtejet = túró). Tiszte fehérje és calcium meg foszfor forrás. A foszfor az idegpályák fontos eleme. A hal mellett a túró tartalmazza a legtöbb foszfort.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajo.blog.hu/api/trackback/id/tr383162333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása